Dit is mijn weblog. Hier plaats ik berichtjes, nieuwtjes, meningen en artikelen of columns. Heeft u vragen en of reacties stuur me dan even een mailtje.

zaterdag, april 22, 2006
City Tennis Tour

Plezier in tennis is het belangrijkst

Door Joline Verloove
Foto: Ingrid Bertens

Een balletje slaan met ex-proftennisser Jan Siemerink. Deze kans hadden tweehonderd jonge tennissers gisteren tijdens een tennisclinic van Siemerink op de Markt in Oosterhout.

Om de tennisser heeft zich een groepje kinderen verzameld. De handtekeningenjacht is geopend. Behalve op hun pet krijgen veel kinderen ook een signatuur van Siemerink op hun racket aangebracht. De ex-prof laat het allemaal gemoedelijk toe.

Siemerink: De bedoeling van deze clinic is om plezier te hebben in het tennis. Ik wil mijn enthousiasme voor de sport aan hen overbrengen. Prestaties vindt hij vandaag niet zo belangrijk. Ik ben blij als ze aan het eind van de middag een of twee dingen onthouden.

Op de Markt liggen vier plastic tennisbanen. Nadat een groepsfoto is gemaakt met Jan Siemerink kunnen de jonge sporters eindelijk aan de slag. Bij een gezellig muziekje en een bleek zonnetje leven de kinderen zich uit. Ze wisselen elk kwartier van baan, waar ze behalve Siemerink ook andere trainers als tegenstander voor zich zien verschijnen.

Tussen het tennissen door geeft Siemerink tips als goed kijken en de bal moet wel over het net, he?!. Ook roept hij regelmatig zo gaat ie goed of ja, bijna!.

Na een uur tennissen mogen vijftig nieuwe leden het veld op. In totaal doen er tweehonderd kinderen aan het toernooi mee, van wie er 150 lid zijn van een tennisclub.

De tennisclinic duurt van 16.00 tot 20.00 uur. De eerste drie uur zijn voor leden van de tennisclubs uit de buurt. Van elke vereniging mochten dertig kinderen meedoen, van de tennisclub Tendo zelfs veertig. Trainer Simon Belgraver van de tennisclubs Tendo en Den Hout legt uit hoe ze de kinderen hiervoor hebben geselecteerd: Samen met een commissie heb ik ze uitgekozen. Hierbij keken we niet alleen hoe goed ze zijn. We hebben de kinderen uitgekozen die interesse en vooral veel plezier in het spel hebben.

De tennisclinic is een initiatief van Eltingh/Haarhuis Tennis Events. Met de Brabantse City Tennis Tour gaat deze organisatie langs acht verschillende gemeenten in Noord-Brabant. Oosterhout is de vierde gemeente na Bergen op Zoom, Valkenswaard en Boxtel waar de clinic wordt gegeven.

Naast Eltingh/Haarhuis is deze tour georganiseerd door Sportservice Noord-Brabant. In elke gemeente waar ze komen, betrekken zij er organisaties bij die kunnen helpen bij het organiseren van de clinic. In Oosterhout is het tot stand gekomen in samenwerking met Oosterhout in Beweging en Sportevents.

Jan Siemerink doet voor de eerste keer mee aan deze clinic. In de andere gemeenten gingen ex-proftennisers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hem voor. Volgens Karin van Leeuwen van Sportservice Noord-Brabant waren die clinics een succes. Alleen is het nu mooier weer, wat het nog leuker maakt. Ze vertelt dat Sportservice ieder jaar zoiets wil organiseren, elke keer met een andere sport.

Bron: BN/De Stem

vrijdag, april 14, 2006
14 april

Vandaag vier ik mijn verjaardag. Er is weer een jaartje bijgekomen. Op de vraag van een verslaggeefster van SBS Shownieuws, die vroeg in de morgen al een bloemetje kwam brengen, hoe oud ik geworden ben, schrok ik zelf van mijn antwoord. Ach, je bent net zo oud als dat je je voelt...

Wie zijn er nog meer op 14 april geboren?

Abraham Ortelius, geograaf en uitvinder van de moderne atlas (1527 - 1598), Christiaan Huygens, astronoom, wis- en natuurkundige (1629 - 1695), Jacob Meijer de Haan (1852 - 1895), acteur John Gielgud (1904 - 2000), choreografe en danspedagoge Sonia Gaskell (1904), Francois Duvalier alias Papa Doc, Haitiaans president en dictator (1907 - 1971), fotograaf Robert Doisneau (1912), acteur Rod Steiger (1925 - 2002), Erich von Daniken, hotelhouder en schrijver (Waren de goden astronauten?), zangeres Loretta Lynn (1935), actrice Julie Christie (1941, bekend van Dont look now e.v.a.), gitarist Ritchie Blackmore (1945, van Deep Purple en Rainbow), actrice Hilde Van Mieghem (1958), beeldend kunstenares Kim Bourgonje (1973) en actrice Sarah Michelle Gellar (1977, bekend als Buffy).

Andere bijzondere gebeurtenissen op 14 april.

Frederico Cesi bedenkt vandaag een nieuw woord: telescoop(in 1611), componist en dirigent Georg Friedrich Handel overlijdt (74 in 1759), de eerste editie van Noah Webster woordenboek wordt uitgegeven (1828), president Abraham Lincoln wordt neergeschoten door John Wilkes Booth en zijn minister van Buitenlandse Zaken Seward wordt neergestoken door mede-samenzweerder Lewis Paine (1865), Thomas Alva Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector (1894), de Titanic loopt op zijn maidentrip op een ijsberg en zinkt (1912), de Nederlandse Bachvereniging voert voor de eerste keer de Matthaus Passion uit in de Grote Kerk in Naarden (1922), de eerste editie van The Grapes of Wrath van John Steinbeck wordt uitgegeven, de eerste tv-uitzending in de Sovjet-Unie vindt plaats (1961), voor het eerst kunnen ook kijkers buiten de Verenigde Staten kijken naar de Oscaruitreiking (1969), Amerikaanse vliegtuigen vallen 5 doelen aan in Libie. Onder de vele doden ook de dochter van Ghadaffi (1986), schrijfster en filosofe Simone de Beauvoir overlijdt (78 in 1986), er komt een einde aan de Russische bezetting van Afghanistan (1988), moppentapper Fred Hachee overlijdt(Harry Touw, 70 in 1994), en Berlijn wordt opnieuw de hoofdstad van Duitsland (1999).

maandag, maart 27, 2006
Drie Feestjes Tegelijk

Door Liliane Verwoolde

Maandag 27 maart 2006 - OOSTERHOUT. Een prettige wedstrijd vormde zonder meer het hoogtepunt van de opening van het nieuwe seizoen, het 35-jarig bestaan en de inwijding van elf nieuwe SmashCourt banen bij tennisvereniging De Warande in Oosterhout. Jan Siemerink en Miriam Oremans waren de publiekstrekkers, met naast hen de corifeeen uit eigen geledingen: Bart de Bont, voormalig clubkampioen, en Michel van Zwol, oud-lid van de club.

Ballonnen horen bij een feest en dus werden er gisteren tientallen opgelaten bij de opening van de nieuwe smashcourtbanen van De Warande.
Foto: Ton SchluterTennisvereniging De Warande had drie redenen om feest te vieren, en dus mocht het ook best een feestelijke wedstrijd zijn. Dat hadden de tennissers op de spiksplinternieuwe SmashCourt banen uitstekend in de gaten. Met een publiek van drie lagen dik - langs de lijn, op de eerste en tweede tribune - speelden zij een partijtje tennis dat nu eens niet adembenemend of bloedstollend was, maar vooral ontspannend en amusant.

Een behoorlijke bijdrage aan dit prettigheidsgehalte leverde Jan Siemerink. Met Bart de Bont naast zich en Miriam Oremans met Michel van Zwol aan de andere zijde van het net, kreeg het tennisminnende publiek een wedstrijd voorgeschoteld, die net zoveel te maken had met theater, als met het behalen van sets en games. Natuurlijk bleven de nodige staaltjes van sportief kunnen niet uit, maar daarnaast was er volop ruimte voor show, een jeugdige gastspeler van tijd tot tijd en een gezonde portie humor. Voordat het zover was, werd het geduld van de toeschouwers nog even op de proef gesteld. Voorzitter Geert Korst lichtte het langdurige proces toe, dat aan de renovatie van de banen vooraf was gegaan: Het besluit om een onderzoek in te stellen naar de beste toplaag dateert al uit december 2003. In juni 2005 werd tijdens de Algemene Ledenvergadering de beslissing genomen om over te gaan tot een volledig renovatieplan, en nu - eind maart 2006 - is het zover dat we de renovatie feestelijk kunnen afronden.

Bron: BN/DeStem