Clinics voor tennisverenigingen

Viert jouw tennisvereniging een jubileum? Of worden de nieuwe tennisbanen geopend? Is het clubhuis verbouwd? Of wil je een flitsende start van het nieuwe seizoen? Ik kom dan graag een tennisclinic geven, waarin de tennisliefhebbers (jong en oud) een uitgebreid oefenprogramma krijgen om hun tennisspel te verbeteren. Samen met de clubtrainer(s) en/of begeleiders zal ik op een positieve manier de jeugd en volwassenen enthousiasmeren voor mijn passie. Daarna kan een demonstratiedubbel gespeeld worden met bijvoorbeeld de clubkampioen(en) inclusief handtekeningen en fotosessies. Uiteraard wordt het uiteindelijke programma voor deze dag in onderling overleg gemaakt, zodat aan jouw wensen wordt voldaan en het een feestje wordt!

Voorbeeldprogramma  (10-100 deelnemers)

Tijd Activiteit
13:30 Ontvangst en uitleg
14:00 Aanvang tennisclinic met warming up groep 1 / jeugd
15:30 Aanvang tennisclinic met warming up groep 2 / volwassenen
17:00 Demonstratiewedstrijd
17:30 Einde clinic


Aantal extra tennistrainers die nodig zijn voor:

 • 10-20 deelnemers op 2 banen: 1 extra trainer
 • 20-30 deelnemers op 3 banen: 2 extra trainers
 • 30-40 deelnemers op 4 banen: 3 extra trainers
 • 40-50 deelnemers op 5 banen: 4 extra trainers


Praktische informatie

 • De tennisclinic is geschikt voor zowel beginners als toppers en voor alle leeftijden.
 • De groepsindeling wordt in overleg gemaakt, waarin bijv. niveau, leeftijd of relatie een rol spelen met max 10 deelnemers per baan / trainer.
 • Het is verstandig de deelnemers vantevoren te laten inschrijven.
 • Per baan is 1 trainer gewenst. Dus op bijvoorbeeld 5 banen zijn, naast Jan, 4 trainers nodig.
 • Deelnemers nemen hun eigen racket mee.
 • Voor ballen, materialen en, indien nodig, extra rackets wordt gezorgd.
 • Er kunnen ook andere bekende tennissers gevraagd worden om de clinic te verzorgen.
 • Het aantal beschikbare banen en trainers bepalen het aantal deelnemers en uiteindelijk het definitieve programma.

Voorwaarden

Je kunt geheel vrijblijvend een optie nemen op een voorkeursdatum. Deze optie blijft voor je staan, totdat je zeker weet of de clinic doorgang gaat vinden of totdat ik een 2e aanvraag voor dezelfde datum ontvang. Dan zal ik eerst contact met je opnemen, zodat je als 1e een keuze kunt maken. Je moet dan wel binnen 48 uur een beslissing nemen.

Zodra een datum definitief is overeengekomen, stuur ik een contract / bevestiging toe, waarin de afspraken kort vermeld staan. In een later stadium wordt het definitieve programma in onderling overleg samengesteld. Het totale, actieve programma duurt maximaal 3,5 aaneengesloten uren.

Indien vanwege weersomstandigheden de clinic uitgesteld wordt, dient dit minstens 24 uur voor aanvang gecommuniceerd te worden. In dat geval wordt de clinic op een in onderling overleg overeengekomen tijdstip ingehaald. Als op de dag zelf meer dan de helft van de clinic gedaan is, wordt er in ieder geval niet meer teruggekomen. En zodra de trainers op de dag zelf aanwezig zijn, dient de clinic in alle redelijkheid doorgang te vinden.

Indien het organisatieschema niet gewijzigd wordt, worden er geen kosten berekend. Uitstel kan slechts 1 maal plaatsvinden en dient binnen 12 maanden te worden gepland na datum van de oorspronkelijke clinic.

Wordt de clinic binnen 2 maanden gepland, dan blijft de aanvankelijk overeengekomen prijs gehandhaafd. Wordt de clinic op verzoek van opdrachtgever meer dan 2 maanden uitgesteld, dan wordt een eventuele prijswijziging doorberekend.

Bij afzeggingen van een definitieve boeking met een andere reden dan voorgenoemde (weer) of ernstige ziekte / ongeval zal het volledige bedrag helaas verschuldigd zijn.

Mocht Jan Siemerink ziek of geblesseerd zijn, dan wordt naar een adequate vervanger gezocht om de clinic te laten doorgaan. Mocht dat niet lukken of je wilt dat niet, dan wordt een nieuwe datum gepland.


Contact