• 1989

  OFFICIEEL PROFTENNISSER

  Na het behalen van mijn VWO-diploma kwam ik in Jong Oranje en reisde ik in de eerste jaren samen met Richard Krajicek de wereld rond. Rohan Goetzke begeleidde ons toen vanuit de KNLTB.
 • 1990

  NL Davis Cup Team

  Voor de eerste keer geselecteerd in het Davis Cup Team voor de wedstrijd tegen Canada in Toronto samen met Michiel Schapers, Paul Haarhuis en Mark Koevermans. Ik speelde uiteindelijk niet, maar vond het een eer om mijn land te vertegenwoordigen. Vanaf dat moment heb ik tot en met 2001 onafgebroken in het DC-team gezeten.
 • 1991

  Winnaar ATP toernooi Singapore

  Een jaar eerder haalde ik in Singapore de halve finale vanuit de kwalificaties. Stan Franker scheerde toen zijn hoofd kaal als tegenprestatie van een weddenschap. In 1991 versloeg ik in mijn eerste ATP-finale de Israëliër Gilad Bloom in 2 sets. Mijn eerste ATP-titel was een feit.
 • 1992

  Olympische Spelen Barcelona

  Mijn eerste deelname aan de Olympische Spelen was in Barcelona. Aan de Spaanse kust keek ik als een echte sportgek mijn ogen uit. Zonder airco in het Olympisch dorp, waardoor we sliepen op het balkon, verloor ik op het Spaanse gravel in de eerste ronde van de Mexicaan Leonardo Lavalle.
 • 1996

  Winnaar ATP toernooi Nottingham

  Als voorbereiding op Wimbledon versloeg ik op het gras van Nottingham de Engelse favorieten Tim Henman in de kwartfinale en Greg Rusedski in de halve finale. Door ook de Australiër Sandon Stolle in de finale te verslaan, pakte ik mijn tweede ATP-titel.
 • 1996

  Olympische Spelen Atlanta

  Op het hardcourt van Atlanta verloor ik in de eerste ronde van de Australiër Todd Woodbridge. Het tennispark lag 1,5 uur van het Olympisch dorp, dat enorm beveiligd was. Ontbijten met Bill en Chelsea Clinton in de grote eetzaal en een bomexplosie in een park staan mij nog helder bij.
 • 1996

  16e van de wereld in het dubbelspel

  In het dubbelspel won ik in mijn carrière 10 titels. Het Melkhuisje, Rosmalen, Miami en de halve finale van de Australian Open met Richard Krajicek. En met de Zuid-Afrikaan Ellis Ferreira in Wenen, Sydney, Monte Carlo en de halve finale van Wimbledon in 1996.
 • 1998

  Winnaar ATP Rotterdam en Toulouse

  Mijn mooiste titel was het ABNAMRO WTT in Ahoy, waarin ik 4 Grand Slam winnaars versloeg: Goran Ivanisevic, Guillaume Raoux, Patrick Rafter, Richard Krajicek en in de finale Thomas Johansson. In de eerste ronde had Ivanisevic een matchpoint. In Toulouse versloeg ik Greg Rusedski in de finale en in de kwartfinale de toen 18-jarige Roger Federer.
 • 1998

  Kwartfinale Wimbledon

  Voor het eerst bereikte ik de kwartfinale van een Grand Slam, waarin Goran Ivanisevic met 7-6 7-6 7-6 de sterkste was. Op baan 2, The Graveyard, had ik in elke set een setpoint. Bovendien had ik bij winst in de halve finale tegen Richard Krajicek gestaan.
 • 1998

  14e van de wereld in het enkelspel

  Met o.a. 2 ATP-titels, een kwartfinale en een 4 e ronde op Grand Slam toernooien, behaalde ik mijn hoogste ranking. Alleen Tom Okker, Richard Krajicek en Sjeng Schalken stonden ooit hoger in het enkelspel.
 • 2001

  Halve finale NL Davis Cup Team

  Na in de eerste ronde, de Davis Cup winnaar van 2000, Spanje verslagen te hebben en in de kwartfinale Duitsland, speelden we in een uitverkocht Ahoy in de halve finale tegen Frankrijk. Paul Haarhuis, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en ik verloren met 3-2 van de latere winnaar.
 • 2002

  Einde profcarrière

  Na verlies in de kwalificaties van de US open besloot ik op de terugreis naar NL een punt achter mijn carrière te zetten. Ik committeerde me niet meer voor 100% aan tennis en dan is het tijd om te stoppen. Eerder in die zomer maakte ik tijdens Wimbledon mijn debuut als tennis analist/commentator voor RTL5.
 • 2007

  Captain NL Davis Cup Team

  Eind 2006 werd ik door de KNLTB gevraagd om mijn voormalig coach Tjerk Bogtstra op te volgen als Davis Cup Captain. Uiteindelijk heb ik 10 jaar leiding gegeven aan het team en bereikten we 2 maal de wereldgroep met o.a. Raemon Sluiter, Robin Haase, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer als spelers.
 • 2012

  Directeur Sportief KNLTB

  Als Davis Cup Captain werd ik in 2012 door de KNLTB gevraagd om Rohan Goetzke op te volgen als Technisch Directeur. De combinatie van beide functies maakte mij Directeur Sportief en ik kwam in de directie van de KNLTB. Voor alles wat met toptennis in NL te maken had, was ik 5 jaar lang eind verantwoordelijk.
 • 2016

  Coach Olympische Spelen

  In 2012 ging ik naar de Olympische Spelen in Londen als coach van het tennis team. Vier jaar later begeleidde ik wederom Robin Haase en Jean-Julien Rojer als coach tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar nu ook Kiki Bertens. Een onvergetelijke ervaring!